Kyselice s klobásou

Polévka z kysaného zelí a se zakysanou smetanou patří k oblíbeným pokrmům. Připravuje se v nejrůznějších obměnách už desítky let. Kdo má rád houby může je přidat. Výborná je i s uzeným masem místo klobás.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na kostičky pokrájím brambory a dám vařit. Z lednice vytáhnu zakysanou smetanu, aby měla pokojovou teplotu.
2.
Do jiného hrnce dám kysané zelí, zaleju vodou a přidám koření kromě soli. Nakrájím klobásy na drobné kostičky a přidám k zelí. Zvolna vařím, dokud zelí nezměkne.
3.
K hotovému zelí přidám hotové brambory. Kysanou smetanu smíchám v misce s hladkou moukou a přimíchám do polévky. Ochutnám a přidám podle potřeby sůl. Povařím asi 5 minut a můžu podávat.

Od: Iva V, 8.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Kategorie: polévka, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
200.02 kcal
Protein
7.86 g
Sacharidy
z toho cukr
19.46 g
2.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.08 g
4.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.