Kyselice s klobásou

Polévka z kysaného zelí a se zakysanou smetanou patří k oblíbeným pokrmům. Připravuje se v nejrůznějších obměnách už desítky let. Kdo má rád houby může je přidat. Výborná je i s uzeným masem místo klobás.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Na kostičky pokrájím brambory a dám vařit. Z lednice vytáhnu zakysanou smetanu, aby měla pokojovou teplotu.
  2. Do jiného hrnce dám kysané zelí, zaleju vodou a přidám koření kromě soli. Nakrájím klobásy na drobné kostičky a přidám k zelí. Zvolna vařím, dokud zelí nezměkne.
  3. K hotovému zelí přidám hotové brambory. Kysanou smetanu smíchám v misce s hladkou moukou a přimíchám do polévky. Ochutnám a přidám podle potřeby sůl. Povařím asi 5 minut a můžu podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 263.11 kcal | Protein: 7.08 g | Sacharidy: 27.01 g | z toho cukr: 3.35 g | Tuk: 12.68 g | z toho nas. MK: 5.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1456-kyselice-s-klobasou