Výborné
                         
                     Posázavské kyselo
Posázavské kyselo je nezahuštěná polévka s brambory, kysanou smetanou, koprem a dochucená octem. Polévka je nakyslé chuti.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Brambory si oloupeme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a dáme na plotnu.  Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
                2.
                    Jak jsou brambory měkké, přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem.
                3.
                    Přidáme celé vejce, které jen tak lehce promícháme v polévce. Necháme vařit zhruba 3 minuty a poté polévku odstavíme.
                4.
                    Polévku osolíme, opepříme, vsypeme kopr společně s octem a podle chuti dochutíme.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                259.38 kcal  | 
            
Protein  | 
                9.35 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     21.93 g 
                    2.89 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     13.99 g 
                    6.48 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



