Výborné
Posázavské kyselo
Posázavské kyselo je nezahuštěná polévka s brambory, kysanou smetanou, koprem a dochucená octem. Polévka je nakyslé chuti.
Reklama
Postup přípravy
1.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a dáme na plotnu. Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
2.
Jak jsou brambory měkké, přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem.
3.
Přidáme celé vejce, které jen tak lehce promícháme v polévce. Necháme vařit zhruba 3 minuty a poté polévku odstavíme.
4.
Polévku osolíme, opepříme, vsypeme kopr společně s octem a podle chuti dochutíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
259.38 kcal |
Protein |
9.35 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
21.93 g
2.89 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.99 g
6.48 g
|
Reklama
Reklama




