Posázavské kyselo

Posázavské kyselo je nezahuštěná polévka s brambory, kysanou smetanou, koprem a dochucená octem. Polévka je nakyslé chuti.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a dáme na plotnu. Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
  2. Jak jsou brambory měkké, přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem.
  3. Přidáme celé vejce, které jen tak lehce promícháme v polévce. Necháme vařit zhruba 3 minuty a poté polévku odstavíme.
  4. Polévku osolíme, opepříme, vsypeme kopr společně s octem a podle chuti dochutíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 259.38 kcal | Protein: 9.35 g | Sacharidy: 21.93 g | z toho cukr: 2.89 g | Tuk: 13.99 g | z toho nas. MK: 6.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3516-posazavske-kyselo