Posázavské kyselo
Posázavské kyselo je nezahuštěná polévka s brambory, kysanou smetanou, koprem a dochucená octem. Polévka je nakyslé chuti.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory si oloupeme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a dáme na plotnu. Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
- Jak jsou brambory měkké, přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem.
- Přidáme celé vejce, které jen tak lehce promícháme v polévce. Necháme vařit zhruba 3 minuty a poté polévku odstavíme.
- Polévku osolíme, opepříme, vsypeme kopr společně s octem a podle chuti dochutíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 259.38 kcal |
Protein: 9.35 g |
Sacharidy: 21.93 g |
z toho cukr: 2.89 g |
Tuk: 13.99 g |
z toho nas. MK: 6.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3516-posazavske-kyselo