Tuto polévku si může paní Zuzana nazývat jak chce, ale nikdy jako Krkonošské kyselo. Tady na horách se podle originálního receptu do polévky nedává mrkev, vůbec ne vývar a brambory se vaří vždy zvlášť ve slupce. Cibule v polévce chutná víc vysmažená než zpěněná. Také hodně záleží na kvalitě kvásku !!
Krkonošské kyselo s houbami
Tato jednoduchá, avšak chutná polévka je typická pro krásnou oblast Krkonoš a zaručeně potěší všechny milovníky houbových lahůdek.
Reklama
Postup přípravy
1.
Sušené houby zalijeme vodou a necháme 30 minut odstát.
2.
Do kuřecího vývaru přidáme kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky.
3.
Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak přidáme kvas rozmíchaný s vodou a následně nastrouhanou mrkev. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
4.
Do menší pánve dáme sádlo a cibuli nakrájenou na kostičky. Jenom zpěníme a přidáme vejce a umícháme je tak, aby zůstala tekutá.
5.
Umíchaná vejce přidáme do polévky. Dle potřeby dosolíme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
-
Kopejda před 817 dny
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
435.25 kcal |
Protein |
14.67 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
42.56 g
9.34 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.77 g
7.45 g
|
Reklama
Reklama




