Kulajda

Milujete houby a kopr? Potom neváhejte a připravte si úžasně vonící kulajdu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku, kterou zalijeme vroucím vývarem a metličkou rozšleháme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, houby nakrájené na plátky předem orestované na oleji, bobkový list a nové koření.
2.
Na mírném stupni vaříme doměkka. Vyndáme bobkový list a kuličky nového koření, osolíme, opepříme. Přilijeme smetanu a necháme už pouze prohřát.
3.
Dochutíme cukrem a octem a nakonec vmícháme kopr, aby si uchoval svou úžasnou vůni. Ozdobíme půlky vajec uvařenými natvrdo, můžete připravit i ztracená vejce.

Od: Šárka75, 9.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas:
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Kategorie: hlavní chod, polévka, houby, brambory, vajíčka, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
487.49 kcal
Protein
12.09 g
Sacharidy
z toho cukr
32.27 g
3.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.43 g
16.87 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.