Houbový krém s celozrnnou moukou

  • Přidat foto

Jednoduchá polévka z čerstvých sezónních hub. Hodí se žampiony, suchohřiby a samozřejmě i praváci. Je rozmixovaná do hladkého krému.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jarní cibulku s i natí nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
2.
Rozehřejeme máslo, dáme restovat cibulku a houby. Chvíli restujeme na mírný stupeň. Poté zalijeme vodou.
3.
Přidáme houbový bujón a na kostičky nakrájené brambory.
4.
Vaříme do změknutí brambor a hub. Vypneme.
5.
V jiném hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Necháme zpěnit. Zalejeme polévkou a promícháme.
6.
Společně chvíli provaříme, necháme zhoustnout. Nakonec prošleháme tyčovým mixérem.

Od: Ráďa 78, 30.6.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, houby

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
325.86 kcal
Protein
5.35 g
Sacharidy
z toho cukr
30.18 g
1.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.13 g
9.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.