Žampiónový krém

Hebká a hezky nadýchaná polévka s jemnou chutí. Díky tomu, že jsou houby dobře rozmixované, boduje polévka i u těch, kteří se houbám v jiných jídlech vyhýbají. Vyzkoušejte ji.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a žampiony. Přisypeme houbové koření, promícháme. Restujeme 5 až 10 minut.
2.
V hrnci rozehřejeme zbytek sádla, přidáme mouku a necháme mírně zhnědnout. Za stálého míchání přiléváme mléko. Do hustější kaše přidáme vodu a promícháme.
3.
Do základu vsypeme obsah pánve, ochutíme solí a pepřem.
4.
Důkladně promixujeme tyčovým mixérem a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 24.5.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Kategorie: polévka, česká, houby, jogurt/mléko

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
483.03 kcal
Protein
8.31 g
Sacharidy
z toho cukr
23.73 g
8.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.76 g
17.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.