Žampiónový krém

Hebká a hezky nadýchaná polévka s jemnou chutí. Díky tomu, že jsou houby dobře rozmixované, boduje polévka i u těch, kteří se houbám v jiných jídlech vyhýbají. Vyzkoušejte ji.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a žampiony. Přisypeme houbové koření, promícháme. Restujeme 5 až 10 minut.
2.
V hrnci rozehřejeme zbytek sádla, přidáme mouku a necháme mírně zhnědnout. Za stálého míchání přiléváme mléko. Do hustější kaše přidáme vodu a promícháme.
3.
Do základu vsypeme obsah pánve, ochutíme solí a pepřem.
4.
Důkladně promixujeme tyčovým mixérem a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 24.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 19 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, houby, jogurt/mléko

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
482.45 kcal
Protein
8.69 g
Sacharidy
z toho cukr
23.58 g
8.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.26 g
17.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí