Low carb žampiónová polévka

  • Přidat foto

Žampiónová polévka je zahuštěná dýňovým pyré, a proto je lehce stravitelná a má jemnou chuť.

Ingredience

Dýňové pyré na zahuštění

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, opražíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené opláchnuté žampiony a společně orestujeme.
2.
Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme na kostičky nakrájenou dýni. Vaříme do změknutí dýně.
3.
Pyré na zahuštění si připravíme z druhé půlky dýně, kterou nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Po změknutí dýně vodu slijeme a dýni rozšleháme tyčovým mixérem.
4.
Pyré přidáme do polévky tak, aby jsme ji zahustili a přilijeme smetanu. Podle potřeby osolíme a můžeme přidat vegetu. Polévku není potřeba po zahuštění vařit. A můžeme podávat.

Od: Petuler, 6.11.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, houby, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
348.80 kcal
Protein
10.87 g
Sacharidy
z toho cukr
25.15 g
18.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.42 g
12.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.