Žampionový krém

  • Přidat foto

Nastal podzim a s ním i období hutnějších či krémových polévek. Co takhle voňavou žampionovou?

Ingredience

na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na přiměřeném kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájené očištěné žampiony, opepříme, přidáme kmín, pepř a orestujeme.
2.
Zaprášíme hladkou mouku, dál chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem. Necháme asi 10 – 15 minut provařit, dosolíme a tyčovým mixérem vypracujeme hladký krém.
3.
Zjemníme sladkou smetanou a prohřejeme. Na talíři zdobíme plátky dokřupava orestovaných žampionů.

Od: Šárka75, 24.9.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: polévka, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
232.14 kcal
Protein
6.15 g
Sacharidy
z toho cukr
10.75 g
2.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.28 g
10.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.