Žampionová polévka se smetanou

  • Přidat foto

Výtečná polévka s jemnou chutí, kterou jí propůjčí smetana. S rozpečenou bagetou je to i skvělá večeře.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Žampionové plátky necháme dobře rozmrznout. V hrnci s větším dnem rozehřejeme sádlo a plátky žampionů orestujeme na menší teplotu. Poté zaprášíme pohankovými vločkami.
2.
Chvíli restujeme společně a zalijeme vodou. Přidáme bujón a přivedeme k varu. Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Dáme do polévky a vaříme do změknutí brambor.
3.
Až jsou brambory měkké, vypneme a vmícháme smetanu. Můžeme dochutit solí a pepřem, ale obvykle to není třeba, bujón polévku ochutí dostatečně.

Od: Ráďa 78, 11.2.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, houby, brambory, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
196.53 kcal
Protein
5.09 g
Sacharidy
z toho cukr
26.67 g
1.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.33 g
4.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.