Houbový krém

Rostou? Rostou. A bude ještě líp. Září patří k oblíbeným měsícům všech houbařů v tuzemsku. Připravte se na sběr už teď a inspirujte se receptem na tuto výbornou krémovou polévku z hub. Použít můžete vše, co najdete. Lišky, hříbky, kuřátka. Jen dejte pozor, aby bylo vše jedlé. Tak s chutí do přípravy!

Reklama

Ingredience

Vývar

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zeleninu nakrájejte na kousky, přidejte nové koření, bobkový list, osolte a zalijte vodou. Nechte dvě hodiny vařit na mírném ohni. Poté vývar sceďte.
2.
Na pánvičce rozehřejte máslo a na něm orestujte nakrájenou cibulku. Po chvíli přidejte i na kousky nakrájené houby a brambory. Poté přendejte ho hrnce, zalijte vývarem a dochuťte. K houbovce se nejlépe hodí obyčejná sůl a pepř. A pak samozřejmě majoránka.
3.
Přikryjte pokličkou a vařte 30-40 minut. Až se chutě propojí, polévku rozmixujte. Do krému přidejte postupně také smetanu na vaření a znovu promixujte.
4.
Polévku můžete podávat s chlebovými krutony nebo se zakysanou smetanou. Vynikající je také s ořechovým olejem. Netradiční kombinace, ale skvělé propojení chutí.

Od: Barbora, 19.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod 30 min vaření
2 hod 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
267.84 kcal
Protein
9.49 g
Sacharidy
z toho cukr
33.79 g
10.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.41 g
5.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama