Houbový krém

Rostou? Rostou. A bude ještě líp. Září patří k oblíbeným měsícům všech houbařů v tuzemsku. Připravte se na sběr už teď a inspirujte se receptem na tuto výbornou krémovou polévku z hub. Použít můžete vše, co najdete. Lišky, hříbky, kuřátka. Jen dejte pozor, aby bylo vše jedlé. Tak s chutí do přípravy!

Ingredience (4 x porce)

Vývar

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájejte na kousky, přidejte nové koření, bobkový list, osolte a zalijte vodou. Nechte dvě hodiny vařit na mírném ohni. Poté vývar sceďte.
  2. Na pánvičce rozehřejte máslo a na něm orestujte nakrájenou cibulku. Po chvíli přidejte i na kousky nakrájené houby a brambory. Poté přendejte ho hrnce, zalijte vývarem a dochuťte. K houbovce se nejlépe hodí obyčejná sůl a pepř. A pak samozřejmě majoránka.
  3. Přikryjte pokličkou a vařte 30-40 minut. Až se chutě propojí, polévku rozmixujte. Do krému přidejte postupně také smetanu na vaření a znovu promixujte.
  4. Polévku můžete podávat s chlebovými krutony nebo se zakysanou smetanou. Vynikající je také s ořechovým olejem. Netradiční kombinace, ale skvělé propojení chutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 267.84 kcal | Protein: 9.49 g | Sacharidy: 33.79 g | z toho cukr: 10.83 g | Tuk: 9.41 g | z toho nas. MK: 5.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2788-houbovy-krem