Houbová omáčka se smetanou nakyselo
Také nosíte z lesa košíky plné hnědavých kloboučků? Potom vyzkoušejte tuto smetanovou omáčku, je vynikající a rychle připravená.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Houby si důkladně očistíme a pokrájíme na menší kousky.     Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, chvíli restujeme, poté zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a dusíme.  Po chvilce k houbám vložíme na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory z poloviny měkké.
                2.
                    Omáčku zahustíme zátřepkou (hl. mouka + voda, v tomto případě může být i mléko)a důkladně provaříme.    Nakonec vyjmeme koření, dosolíme, je-li potřeba, přidáme smetanu a už jen přivedeme k varu a vypínáme.
                3.
                    Podle chuti okyselíme octem či citronem.    Podáváme s vařeným vejcem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 290.63 kcal | 
| Protein | 10.45 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 8.48 g 5.11 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 23.19 g 13.04 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

