Houbová omáčka se smetanou nakyselo

Také nosíte z lesa košíky plné hnědavých kloboučků? Potom vyzkoušejte tuto smetanovou omáčku, je vynikající a rychle připravená.

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Houby si důkladně očistíme a pokrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, chvíli restujeme, poté zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a dusíme. Po chvilce k houbám vložíme na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory z poloviny měkké.
2.
Omáčku zahustíme zátřepkou (hl. mouka + voda, v tomto případě může být i mléko)a důkladně provaříme. Nakonec vyjmeme koření, dosolíme, je-li potřeba, přidáme smetanu a už jen přivedeme k varu a vypínáme.
3.
Podle chuti okyselíme octem či citronem. Podáváme s vařeným vejcem.

Od: Šárka75, 27.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, houby, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
262.54 kcal
Protein
8.65 g
Sacharidy
z toho cukr
10.25 g
3.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.62 g
11.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí