Smetanová omáčka s houbami a koprem
Smetanová omáčka s houbami a koprem je lahodným a krémovým pokrmem, který skvěle doplní širokou škálu jídel. Její jemná chuť hub v kombinaci s koprem přidává každému pokrmu šmrnc. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, což ho činí ideálním pro běžné večerní vaření i slavnostní příležitosti.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Houby důkladně umyjeme a nakrájíme na plátky.
                2.
                    Na pánvi zahřejeme máslo na střední teplotu. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji do zlatova, asi 5 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
                3.
                    Do pánve přidáme nakrájené houby a smažíme, dokud nezměknou a neuvolní vodu.
                4.
                    Přidáme hladkou mouku a dobře promícháme.
                5.
                    Do pánve nalijeme smetanu a dobře promícháme. Necháme omáčku jemně vařit, dokud nezhoustne.
                6.
                    Přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř a citrónovou šťávu. Dobře promícháme a necháme ještě krátce povařit, aby se chutě spojily.
                7.
                    Omáčku podáváme teplou s knedlíky, bramborami či těstovinami.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 169.12 kcal | 
| Protein | 4.90 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 8.62 g 5.49 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 12.22 g 7.70 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

