Smetanová koprová omáčka s vejcem

  • Přidat foto

Koprovou omáčku s vajíčkem zná snad každý, ať už z jídelen ve škole nebo v práci, ale doma uvařená chutná nejlépe. Jednoduchý a rychlý oběd pro každého, kdo miluje vůni kopru a kyselosladké omáčky. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, ale výborná je i s bramborem.

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme jíšku a to tak, že máslo rozpustíme v hrnci a zasypeme cca 3-4 lžícemi mouky. Necháme ji zpěnit a připravíme si mezi tím hovězí vývar.
2.
Jakmile je jíška pěkně osmahnutá, vylejeme do ní po troškách vývar a průběžně mícháme, aby se nám netvořili hrudky.
3.
Osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni cca 20min.
4.
Po 20 min. přilijeme smetanu a ještě cca 2-3 min. povaříme na mírném ohni a za stálého míchání.
5.
Jakmile je základ omáčky hotov, odstavíme hrnec z plotny a přidáme do omáčky na drobno nasekaný čerstvý kopr a dochutíme octem a cukrem dle chuti.
6.
Podáváme s uvařeným vejcem a houskovým knedlíkem. Přejeme dobrou chuť.

Od: Marie, 14.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
25 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 61 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
984.81 kcal
Protein
33.52 g
Sacharidy
z toho cukr
103.70 g
6.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
48.33 g
26.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.