Koprová omáčka

Česká klasika a bezmasá dobrota. To je koprová omáčka. Připravená z čerstvého kopru a mléčného základu rozhodně nepřipomíná nedobrotu ze školní jídelny. Hodí se k bramborům i knedlíku.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kopr nasekáme nadrobno. Stonky nepoužijeme. Opereme na sítku.
2.
Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rychle promícháme. Přidáme vodu a znovu mícháme.
3.
Do základu nasypeme kopr a společně povaříme za stálého míchání do změknutí kopru.
4.
Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Podáváme s vejcem a knedlíkem nebo brambory.

Od: Iva V, 8.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, jogurt/mléko

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
147.67 kcal
Protein
3.26 g
Sacharidy
z toho cukr
14.21 g
6.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.85 g
3.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.