Koprová omáčka

Česká klasika a bezmasá dobrota. To je koprová omáčka. Připravená z čerstvého kopru a mléčného základu rozhodně nepřipomíná nedobrotu ze školní jídelny. Hodí se k bramborům i knedlíku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kopr nasekáme nadrobno. Stonky nepoužijeme. Opereme na sítku.
2.
Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rychle promícháme. Přidáme vodu a znovu mícháme.
3.
Do základu nasypeme kopr a společně povaříme za stálého míchání do změknutí kopru.
4.
Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Podáváme s vejcem a knedlíkem nebo brambory.

Od: Iva V, 8.6.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
130.68 kcal
Protein
3.05 g
Sacharidy
z toho cukr
11.61 g
5.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.84 g
3.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama