Křenová omáčka s uzenou plecí, vejcem a knedlíkem

-
- Přidat foto
-
Reklama
Křenová omáčka s uzenou plecí, vejcem a knedlíkem je klasickým českým pokrmem, který vyniká jemnou, ale výraznou chutí křenu, doplněnou o lahodnou uzenou plec. Společně s vařeným vejcem a knedlíkem tvoří skvěle vyvážené a syté jídlo, ideální pro rodinný oběd nebo slavnostní příležitost.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na středním plameni rozehřejeme v hrnci máslo. Přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko, aby vznikla hladká omáčka. Vaříme asi 5 minut na mírném plameni.
2.
Do základu vmícháme smetanu, strouhaný křen, cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochutnáme a případně dochutíme dle vlastních preferencí. Vaříme další 2–3 minuty, aby se chutě propojily.
3.
Uzenou plec můžeme krátce ohřát v páře nebo ve vývaru, pokud ji podáváme teplou. Nakrájíme na silnější plátky.
4.
Na talíř položíme plátky teplého houskového knedlíku, uzenou plec a půlku vařeného vejce. Přelijeme křenovou omáčkou a podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 56 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
844.81 kcal |
Protein |
40.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
89.08 g
14.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.77 g
14.47 g
|
Reklama
Reklama