Křenová omáčka s uzenou plecí, vejcem a knedlíkem

Křenová omáčka s uzenou plecí, vejcem a knedlíkem je klasickým českým pokrmem, který vyniká jemnou, ale výraznou chutí křenu, doplněnou o lahodnou uzenou plec. Společně s vařeným vejcem a knedlíkem tvoří skvěle vyvážené a syté jídlo, ideální pro rodinný oběd nebo slavnostní příležitost.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Na středním plameni rozehřejeme v hrnci máslo. Přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko, aby vznikla hladká omáčka. Vaříme asi 5 minut na mírném plameni.
2.
Do základu vmícháme smetanu, strouhaný křen, cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochutnáme a případně dochutíme dle vlastních preferencí. Vaříme další 2–3 minuty, aby se chutě propojily.
3.
Uzenou plec můžeme krátce ohřát v páře nebo ve vývaru, pokud ji podáváme teplou. Nakrájíme na silnější plátky.
4.
Na talíř položíme plátky teplého houskového knedlíku, uzenou plec a půlku vařeného vejce. Přelijeme křenovou omáčkou a podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 26.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
844.81 kcal
Protein
40.83 g
Sacharidy
z toho cukr
89.08 g
14.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.77 g
14.47 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama