Kuře s křenovou omáčkou

  • Přidat foto

Vařené nebo dušené kuřecí maso se skvěle hodí k nejrůznějším omáčkám. Stálicí na našich stolech je kuře na paprice, proto vyzkoušejte změnu a dejte si kuřecí s křenovou omáčkou.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do velkého hrnce dáme kuřecí maso, sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Zalijeme vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli rozkrojenou na čtvrtiny.
2.
Vaříme pod poklicí na nízký stupeň asi 1 hodinu. Poté vytáhneme maso, obereme z kostí a vývar scedíme.
3.
Asi půl litru scezeného vývaru dáme do hrnce a rozmícháme v něm kostku bujónu. Zbytek vývaru můžete později použít třeba na polévku.
4.
V hrnci se širokým dnem rozehřejeme olej a přidáme mouku. Rychle mícháme a zalijeme mlékem. Kaši dobře promícháme a pomalu přiléváme vývar. Stále mícháme. Množství vývaru regulujeme podle hustoty omáčky.
5.
Do omáčky zamícháme křenovou pastu a obrané kuřecí maso. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem.

Od: Ráďa 78, 11.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 15 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
520.67 kcal
Protein
20.31 g
Sacharidy
z toho cukr
30.23 g
10.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.53 g
6.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.