Kuře na smetaně s paprikou
Kuře na paprice či smetaně s paprikou, milují především děti, ale zachutná i dospělým. Recept je od naší babičky a děláme ho takto v rodině od nepaměti. Podávat můžete s houskovým knedlíkem, bramborem i s těstovinami.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Očistíme kuře a nakrájíme na čtvrtky. Můžete koupit i kuřecí kousky (stehna nebo čtvrtky). Nejprve si připravíme olej a necháme ho rozehřát.
                2.
                    Nakrájíme si cibuli na drobné kousky a necháme osmahnout na oleji do zlatova. Jakmile je cibulka hotová, vložíme do hrnce kuřecí čtvrtky a přidáme dostatek papriky.
                3.
                    V konvici si uvaříme vodu a přilejeme do hrnce tak, aby se kuře dusilo.
                4.
                    Takto necháme dusit cca 30–45 min. dokud není kuře měkké a maso neodpadává od kosti.
                5.
                    Jakmile je kuře měkké, vyndáme si ho bokem na prkénko, a odkostíme. Do hrnce vrátíme pouze maso bez kosti a zahustíme moukou a smetanou.
                6.
                    Omáčku ještě necháme cca 5 min povařit, pokud je nutné přidáme papriku, dochutíme solí a je kuře na paprice je hotové. Přejeme dobrou chuť.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                368.13 kcal  | 
            
Protein  | 
                25.83 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     11.30 g 
                    5.48 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     23.96 g 
                    4.98 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



