Kuře na smetaně s paprikou

Kuře na paprice či smetaně s paprikou, milují především děti, ale zachutná i dospělým. Recept je od naší babičky a děláme ho takto v rodině od nepaměti. Podávat můžete s houskovým knedlíkem, bramborem i s těstovinami.

Reklama

Ingredience

Na zahuštění

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme kuře a nakrájíme na čtvrtky. Můžete koupit i kuřecí kousky (stehna nebo čtvrtky). Nejprve si připravíme olej a necháme ho rozehřát.
2.
Nakrájíme si cibuli na drobné kousky a necháme osmahnout na oleji do zlatova. Jakmile je cibulka hotová, vložíme do hrnce kuřecí čtvrtky a přidáme dostatek papriky.
3.
V konvici si uvaříme vodu a přilejeme do hrnce tak, aby se kuře dusilo.
4.
Takto necháme dusit cca 30–45 min. dokud není kuře měkké a maso neodpadává od kosti.
5.
Jakmile je kuře měkké, vyndáme si ho bokem na prkénko, a odkostíme. Do hrnce vrátíme pouze maso bez kosti a zahustíme moukou a smetanou.
6.
Omáčku ještě necháme cca 5 min povařit, pokud je nutné přidáme papriku, dochutíme solí a je kuře na paprice je hotové. Přejeme dobrou chuť.

Od: Marie, 31.5.2020

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
368.13 kcal
Protein
25.83 g
Sacharidy
z toho cukr
11.30 g
5.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.96 g
4.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama