Kuře na smetaně s paprikou

Kuře na paprice či smetaně s paprikou, milují především děti, ale zachutná i dospělým. Recept je od naší babičky a děláme ho takto v rodině od nepaměti. Podávat můžete s houskovým knedlíkem, bramborem i s těstovinami.

Ingredience (4 x porce)

Na zahuštění

Postup přípravy

  1. Očistíme kuře a nakrájíme na čtvrtky. Můžete koupit i kuřecí kousky (stehna nebo čtvrtky). Nejprve si připravíme olej a necháme ho rozehřát.
  2. Nakrájíme si cibuli na drobné kousky a necháme osmahnout na oleji do zlatova. Jakmile je cibulka hotová, vložíme do hrnce kuřecí čtvrtky a přidáme dostatek papriky.
  3. V konvici si uvaříme vodu a přilejeme do hrnce tak, aby se kuře dusilo.
  4. Takto necháme dusit cca 30–45 min. dokud není kuře měkké a maso neodpadává od kosti.
  5. Jakmile je kuře měkké, vyndáme si ho bokem na prkénko, a odkostíme. Do hrnce vrátíme pouze maso bez kosti a zahustíme moukou a smetanou.
  6. Omáčku ještě necháme cca 5 min povařit, pokud je nutné přidáme papriku, dochutíme solí a je kuře na paprice je hotové. Přejeme dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 368.13 kcal | Protein: 25.83 g | Sacharidy: 11.30 g | z toho cukr: 5.48 g | Tuk: 23.96 g | z toho nas. MK: 4.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2633-kure-na-smetane-s-paprikou