Kuře pečené na zelí se zakysanou smetanou

Dnes pro vás mám trošku nezvyklý způsob přípravy kuřete, nicméně vynikající.

Reklama

Ingredience

    • nebo

jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěné kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Na dno pekáče nalijeme malé množství oleje a poklademe kysaným zelím, které jsme předem propláchli. Na pánvi si orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme do pekáčku na zelnou vrstvu a poklademe kousky kuřete. Pokud chcete, posypte kuře ještě vaším oblíbeným kořením. V tom případě na začátku třeba vynechte pepř nebo kmín. Záleží na vaší chuti.
2.
Takto připravené kuře pomažeme zakysanou smetanou. Vypadá to nevábně, ale nebojte se toho, výsledek bude skvělý. Mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme na cca 200 stupňů 45 minut. Poté odklopíme, přidáme na teplotě a dopékáme ještě asi 15 minut dozlatova.
3.
Upečené kuře podáváme s bramborovým knedlíkem. Ale můžu vám říct, že to bylo výborné i s hranolkama, byť se to zdá být hodně nezvyklá kombinace.

Od: Šárka75, 1.9.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 72 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, pečení
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,159.88 kcal
Protein
65.42 g
Sacharidy
z toho cukr
82.88 g
4.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
61.26 g
11.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama