Kuře pečené na zelí se zakysanou smetanou

Dnes pro vás mám trošku nezvyklý způsob přípravy kuřete, nicméně vynikající.

Ingredience

    • nebo

jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěné kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Na dno pekáče nalijeme malé množství oleje a poklademe kysaným zelím, které jsme předem propláchli. Na pánvi si orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme do pekáčku na zelnou vrstvu a poklademe kousky kuřete. Pokud chcete, posypte kuře ještě vaším oblíbeným kořením. V tom případě na začátku třeba vynechte pepř nebo kmín. Záleží na vaší chuti.
2.
Takto připravené kuře pomažeme zakysanou smetanou. Vypadá to nevábně, ale nebojte se toho, výsledek bude skvělý. Mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme na cca 200 stupňů 45 minut. Poté odklopíme, přidáme na teplotě a dopékáme ještě asi 15 minut dozlatova.
3.
Upečené kuře podáváme s bramborovým knedlíkem. Ale můžu vám říct, že to bylo výborné i s hranolkama, byť se to zdá být hodně nezvyklá kombinace.

Od: Šárka75, 1.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 73 Kč
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,139.70 kcal
Protein
63.33 g
Sacharidy
z toho cukr
92.56 g
12.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
57.46 g
13.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí