Kuřecí křídla na zelí

Jídla z jednoho hrnce miluje zkrátka každý. Rychlá příprava, jednoduché pečení a málo nádobí v kuchyni. Vyzkoušejte kuřecí křídla pečená na kysaném zelí. Výborná jsou i po studenu.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Pekáč vymažeme sádlem a vetřeme do dna a stěn prolisovaný česnek. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
2.
Na dno pekáče dáme cibuli. Na ni vrstvu brambor a posypeme grilovacím kořením a kmínem.
3.
Na okořeněné brambory dáme vrstvu kysaného zelí a další vrstvu brambor. Znovu okořeníme a znovu vrstvu kysaného zelí.
4.
Naplníme celý pekáč, poslední vrstva bude zelí. Nahoru dáme kuřecí křídla, ta posypeme z obou stran grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody. Na dně pekáče bude asi 1 cm vody.
5.
Dáme péct na hodinu, na 200 stupňů. Poté na 15 minut odklopíme a dopečeme kuřecí křídla do zlatova.

Od: Ráďa 78, 1.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 10 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 36 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
1,072.31 kcal
Protein
35.76 g
Sacharidy
z toho cukr
118.18 g
11.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.73 g
20.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí