Kuřecí křídla na zelí

  • Přidat foto

Jídla z jednoho hrnce miluje zkrátka každý. Rychlá příprava, jednoduché pečení a málo nádobí v kuchyni. Vyzkoušejte kuřecí křídla pečená na kysaném zelí. Výborná jsou i po studenu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Pekáč vymažeme sádlem a vetřeme do dna a stěn prolisovaný česnek. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
2.
Na dno pekáče dáme cibuli. Na ni vrstvu brambor a posypeme grilovacím kořením a kmínem.
3.
Na okořeněné brambory dáme vrstvu kysaného zelí a další vrstvu brambor. Znovu okořeníme a znovu vrstvu kysaného zelí.
4.
Naplníme celý pekáč, poslední vrstva bude zelí. Nahoru dáme kuřecí křídla, ta posypeme z obou stran grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody. Na dně pekáče bude asi 1 cm vody.
5.
Dáme péct na hodinu, na 200 stupňů. Poté na 15 minut odklopíme a dopečeme kuřecí křídla do zlatova.

Od: Ráďa 78, 1.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 58 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, z jednoho hrnce, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,707.10 kcal
Protein
82.59 g
Sacharidy
z toho cukr
175.87 g
15.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
62.78 g
19.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.