Kuřecí křídla na zelí

Jídla z jednoho hrnce miluje zkrátka každý. Rychlá příprava, jednoduché pečení a málo nádobí v kuchyni. Vyzkoušejte kuřecí křídla pečená na kysaném zelí. Výborná jsou i po studenu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Pekáč vymažeme sádlem a vetřeme do dna a stěn prolisovaný česnek. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
  2. Na dno pekáče dáme cibuli. Na ni vrstvu brambor a posypeme grilovacím kořením a kmínem.
  3. Na okořeněné brambory dáme vrstvu kysaného zelí a další vrstvu brambor. Znovu okořeníme a znovu vrstvu kysaného zelí.
  4. Naplníme celý pekáč, poslední vrstva bude zelí. Nahoru dáme kuřecí křídla, ta posypeme z obou stran grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody. Na dně pekáče bude asi 1 cm vody.
  5. Dáme péct na hodinu, na 200 stupňů. Poté na 15 minut odklopíme a dopečeme kuřecí křídla do zlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,707.10 kcal | Protein: 82.59 g | Sacharidy: 175.87 g | z toho cukr: 15.64 g | Tuk: 62.78 g | z toho nas. MK: 19.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1517-kureci-kridla-na-zeli