Jídla z jednoho hrnce miluje zkrátka každý. Rychlá příprava, jednoduché pečení a málo nádobí v kuchyni. Vyzkoušejte kuřecí křídla pečená na kysaném zelí. Výborná jsou i po studenu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Pekáč vymažeme sádlem a vetřeme do dna a stěn prolisovaný česnek. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
Na dno pekáče dáme cibuli. Na ni vrstvu brambor a posypeme grilovacím kořením a kmínem.
Na okořeněné brambory dáme vrstvu kysaného zelí a další vrstvu brambor. Znovu okořeníme a znovu vrstvu kysaného zelí.
Naplníme celý pekáč, poslední vrstva bude zelí. Nahoru dáme kuřecí křídla, ta posypeme z obou stran grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody. Na dně pekáče bude asi 1 cm vody.
Dáme péct na hodinu, na 200 stupňů. Poté na 15 minut odklopíme a dopečeme kuřecí křídla do zlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,707.10 kcal |
Protein: 82.59 g |
Sacharidy: 175.87 g |
z toho cukr: 15.64 g |
Tuk: 62.78 g |
z toho nas. MK: 19.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1517-kureci-kridla-na-zeli