Kuřecí prsa se žampiony a smetanou

Kuřecí prsa mají pověst suchého kousku masa. Při správné úpravě to tak vůbec nemusí být. Výborně chutnají se smetanovou omáčkou a žampiony. Rychlá na přípravu a k nedělnímu obědu dokonalá.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa omyjeme a okořeníme. Necháme v pokojové teplotě asi 10 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme žampiony.
2.
Na pánvi rozehřejeme máslo, kuřecí prsa opečeme z obou stran. Na středním stupni asi 5 minut z každé strany.
3.
Dáme do rozehřáté trouby na menší plech a pečeme asi 15 minut.
4.
Na rozehřáté máslo dáme žampiony a orestujeme. Ve smetaně prošleháme lžíci mouky a nalejeme k žampiónům. Zamícháme a omáčkou přelijeme kuřecí prsa.

Od: Iva V, 20.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 51 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
536.82 kcal
Protein
40.50 g
Sacharidy
z toho cukr
10.57 g
4.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.95 g
20.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí