Pečené kuřecí prso s hráškovým pyré a nádivkou

Připravte si chutnou večeři s tímto receptem na pečené kuřecí prso, doplněné krémovým hráškovým pyré a sytou nádivkou. Toto jídlo kombinuje jemné kuřecí maso s bohatou chutí uzeniny a svěžestí zeleného hrášku. Je ideální pro rodinnou večeři nebo jako působivé hlavní jídlo při setkání s přáteli. Příprava zabere přibližně hodinu, ale výsledek stojí za to!

Reklama

Ingredience

Na pyré

Na nádivku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa: Předehřejeme troubu na 200 °C. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Na pánvi na středně silném ohni rozehřejeme olivový olej a kuřecí prsa z obou stran krátce opečeme dozlatova. Přendáme kuřecí prsa do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě asi 20–25 minut, nebo dokud nebudou uvnitř hotová.
2.
Hráškové pyré: Hrášek uvaříme v osolené vodě asi 5–7 minut, dokud není měkký. Scedíme hrášek a přendáme jej do mixéru. Přidáme máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujeme do hladka.
3.
Nádivka: Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibuli s česnekem, dokud nezměknou. Přidáme slaninu nebo klobásu a smažíme, dokud nezačne být křupavá. Směs přesuneme do velké mísy, přidáme pečivo, vejce, petrželku a kuřecí vývar a promícháme, dokud se ingredience nespojí. Nádivku přendáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud nezačne být zlatá a křupavá.
4.
Podávání: Nakrájíme kuřecí prsa na plátky a podáváme s hráškovým pyré a nádivkou. Můžeme také obohatit zeleninovým salátkem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.4.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,006.19 kcal
Protein
58.85 g
Sacharidy
z toho cukr
12.40 g
7.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.12 g
14.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama