Kuře na paprice s haluškami

Kuře na paprice s haluškami je klasické české jídlo, které potěší každého milovníka sytých a chutných pokrmů. Křehké kuřecí maso v jemné paprikové omáčce, doplněné o domácí halušky, je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Tento pokrm vás zahřeje a uspokojí na dlouhou dobu.

Reklama

Ingredience

Na přílohové halušky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev, petržel, celer a jednu cibuli (včetně slupek) dáme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme 45–60 minut, dokud nevznikne chutný vývar. Pokud používáte celé kuře, přidejte jeho kosti a části, které nebudete používat na maso.
2.
Kuřecí stehna (nebo prsa) osolíme a na oleji je opečeme ze všech stran dozlatova. Poté je vyndáme a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájené dvě cibule. Přidáme sladkou papriku a chvíli restujeme.
3.
Vložíme zpět opečené maso, zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ze 3/4 ponořené. Vaříme pod pokličkou 45-60 minut.
4.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Povaříme ji pár minut a poté přidáme do omáčky.
5.
Omáčku rozmixujeme dohladka, přilijeme mléko a vaříme dalších 15 minut. Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme a vrátíme do omáčky obrané maso. Dochutíme solí.
6.
Smícháme mouku, mléko, vejce a sůl, vytvoříme těsto. Pomocí haluškovacího síta pasírujeme těsto do vroucí osolené vody. Halušky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
7.
Na talíře dáme kuře na paprice s omáčkou a přidáme halušky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
821.62 kcal
Protein
42.22 g
Sacharidy
z toho cukr
93.14 g
14.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.41 g
13.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama