Vařené nebo dušené kuřecí maso se skvěle hodí k nejrůznějším omáčkám. Stálicí na našich stolech je kuře na paprice, proto vyzkoušejte změnu a dejte si kuřecí s křenovou omáčkou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme kuřecí maso, sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Zalijeme vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli rozkrojenou na čtvrtiny.
Vaříme pod poklicí na nízký stupeň asi 1 hodinu. Poté vytáhneme maso, obereme z kostí a vývar scedíme.
Asi půl litru scezeného vývaru dáme do hrnce a rozmícháme v něm kostku bujónu. Zbytek vývaru můžete později použít třeba na polévku.
V hrnci se širokým dnem rozehřejeme olej a přidáme mouku. Rychle mícháme a zalijeme mlékem. Kaši dobře promícháme a pomalu přiléváme vývar. Stále mícháme. Množství vývaru regulujeme podle hustoty omáčky.
Do omáčky zamícháme křenovou pastu a obrané kuřecí maso. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 466.41 kcal |
Protein: 16.47 g |
Sacharidy: 27.53 g |
z toho cukr: 8.47 g |
Tuk: 33.88 g |
z toho nas. MK: 5.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2166-kure-s-krenovou-omackou