Smetanová kuřecí polévka

Velmi jemná kuřecí polévka s chutí po vývaru. Polévka je zahuštěná, zjemněná smetanou a při podávání doplníme o vařené kuřecí maso a těstoviny.

Reklama

Ingredience

Na vývar

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí skelet si opláchneme, vložíme do tlakového hrnce a přidáme všechny ostatní ingredience na vývar.
2.
Zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Poté odstavíme z plotny, necháme tlak vyprchat.
3.
Hotový vývar přecedíme, necháme vychladnout. Maso si obereme a dáme stranou.
4.
V druhém hrnci si rozehřejeme olej, vsypeme mouku a uděláme světlou jíšku.
5.
Jíšku rozředíme vlažným vývarem, dobře promícháme aby se nám netvořily hrudky. Přivedeme k varu a provaříme zhruba 15 minut. Poté polévku odstavíme z plotny a přilijeme smetanu.
6.
Hotovou polévku podávám s uvařenými těstovinami, vařeným masem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Od: Petuler, 14.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
480.07 kcal
Protein
10.52 g
Sacharidy
z toho cukr
33.36 g
9.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.44 g
13.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama