Kuřecí polévka s kroupami a hrachem

Výtečná polévka s hřejivými kroupami, výživným hráškem a křehkým kuřecím masem. Zachutná nejen v chladných podzimních a zimních dnech.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí maso opláchneme a vložíme do velkého hrnce s vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, čtvrtky cibule, na kolečka nakrájený česnek a koření.
2.
Přivedeme k varu a přisypeme kroupy. Vaříme společně asi půl hodiny, pak přidáme nenamočený hrách. Vaříme další hodinu.
3.
Poté scedíme, odstraníme cibuli, nové koření, listy libečku a bobkového listu a pepř. Zeleninu pokrájíme do vývaru na kolečka.
4.
Kuřecí maso obereme z kostí a vrátíme do vývaru. Přidáme i uvařené kroupy a hrách. Dochutíme a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 9.2.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina, drůbeží maso, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
212.71 kcal
Protein
15.14 g
Sacharidy
z toho cukr
18.85 g
3.38 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.73 g
2.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama