Kuřecí vývar s cizrnou

Obvyklou úpravu kuřecího vývaru můžete snadno proměnit a získat velmi chutnou polévku doplněnou výživově hodnotnou cizrnou. S cizrnou vám nebudou nudle ani písmenka chybět.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Přes noc namočenou cizrnu propláchneme vodou a dáme vařit se lžičkou soli.
2.
Do velkého hrnce vložíme kuřecí maso. Vhodný je kuřecí skelet, kůže, křídla nebo i stehno. Přidáme koření.
3.
Zeleninu očistíme, mrkev a petržel necháme celou a vložíme do vody ke kuřeti. Česnek překrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtiny.
4.
Na mírném ohni vaříme asi jednu hodinu. Po uvaření scedíme vývar, obereme kuřecí maso z kostí a překrájíme na menší kousky. Vrátíme do vývaru. Zeleninu nakrájíme a přidáme do hrnce s vývarem a kuřecím masem.
5.
Nakonec přidáme uvařenou cizrnu. Vše zamícháme, krátce prohřejeme a podáváme.

Od: Iva V, 31.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 12 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, drůbeží maso, luštěniny

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
88.95 kcal
Protein
6.50 g
Sacharidy
z toho cukr
13.71 g
5.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.90 g
0.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí