Kuřecí polévka se srdíčky

Připravit výbornou kuřecí polévku není tak těžké. Chce to jen dodržet jedno pravidlo. Použít opravdu hodně kuřecího masa. Proto přidáváme i kuřecí srdce. Polévku chystáme vždy na rodinná setkání, kdy se schází více členů.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Velký hrnec naplníme vodou, používám pomalý hrnec, ale můžete vařit i na nízkou teplotu. Vložíme omyté kuřecí skelety a kuřecí křídla. Přidáme koření.
2.
Očistíme zeleninu a necháme ji celou. Celer nakrájíme na tenčí plátky.
3.
Cibule oloupeme a překrojíme na čtvrtiny. Česnek oloupeme a rozmáčkneme nožem.
4.
Přidáme kuřecí srdce a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum, aby vývar jen probublával. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, ale lépe i déle. Kosti kuřete by měly úplně zbělat.
5.
Hotový vývar přecedíme. Veškerou zeleninu nastrouháme. Kuřecí maso obereme. Srdíčka nakrájíme na kolečka.
6.
Uvaříme nudle, dosolíme a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 29.8.2019

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod vaření
2 hod 45 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, drůbeží maso, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
235.85 kcal
Protein
14.53 g
Sacharidy
z toho cukr
25.95 g
5.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.03 g
1.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama