Kuřecí polévka se srdíčky

  • Přidat foto

Připravit výbornou kuřecí polévku není tak těžké. Chce to jen dodržet jedno pravidlo. Použít opravdu hodně kuřecího masa. Proto přidáváme i kuřecí srdce. Polévku chystáme vždy na rodinná setkání, kdy se schází více členů.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Velký hrnec naplníme vodou, používám pomalý hrnec, ale můžete vařit i na nízkou teplotu. Vložíme omyté kuřecí skelety a kuřecí křídla. Přidáme koření.
2.
Očistíme zeleninu a necháme ji celou. Celer nakrájíme na tenčí plátky.
3.
Cibule oloupeme a překrojíme na čtvrtiny. Česnek oloupeme a rozmáčkneme nožem.
4.
Přidáme kuřecí srdce a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum, aby vývar jen probublával. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, ale lépe i déle. Kosti kuřete by měly úplně zbělat.
5.
Hotový vývar přecedíme. Veškerou zeleninu nastrouháme. Kuřecí maso obereme. Srdíčka nakrájíme na kolečka.
6.
Uvaříme nudle, dosolíme a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 29.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod vaření
2 hod 45 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: polévka, česká, drůbeží maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
192.01 kcal
Protein
10.44 g
Sacharidy
z toho cukr
27.73 g
7.13 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.82 g
0.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.