Drůbková polévka

Drůbková polévka je velmi jemný zahuštěný vývar podávaný s kousky vnitřností a vařenou těstovinou.

Reklama

Ingredience

Na vývar

Na polévku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny vnitřnosti si opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
2.
Přidáme stroužky česneku, celé cibule, nové koření, celý pepř, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí.
3.
Po změknutí scedíme, vývar necháme vychladnout. Vnitřnosti si překrájíme na menší kousky.
4.
V dalším hrnci si rozehřejeme olej, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.
5.
Jíšku rozředíme chladným vývarem, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaříme zhruba 20 minut.
6.
Nudle si můžeme zavařit přímo do polévky. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme nasekaný čerstvý libeček, pokrájené vnitřnosti a můžeme podávat.

Od: Petuler, 20.5.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, vnitřnosti, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
504.21 kcal
Protein
31.22 g
Sacharidy
z toho cukr
41.83 g
6.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.72 g
6.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama