Rajská polévka se strouhankovými knedlíčky
Rajská polévka bývá oblíbená nejen u dětí. Zkuste drobnou proměnu a místo těstovin nebo rýže uvařte strouhankové knedlíčky.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    V hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme celozrnnou mouku. Rychle mícháme a zaléváme vývarem. Kdo nemá, použije vodu a bujón.
                2.
                    Do základu přidáme rajčatový protlak a dobře promícháme. Ochutnáme a dosolíme. Záleží, jak slaný byl vývar, soli spíše méně.
                3.
                    Ochutíme cukrem, skořicí a nastrouhaným muškátovým oříškem. Ztlumíme a necháme probublávat.
                4.
                    Připravíme si knedlíčky. Rozšleháme vejce se strouhankou, ochutíme majoránkou a vegetou. Necháme 5 minut v pokojové teplotě. Znovu promícháme.
                5.
                    Dvěma lžičkami tvarujeme knedlíčky a dáváme do polévky. Společně povaříme asi 5 minut a můžeme podávat.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                219.74 kcal  | 
            
Protein  | 
                6.72 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     18.55 g 
                    7.86 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     12.50 g 
                    4.60 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



