Mrkvová polévka s krupicovými noky

Jednoduše připravená polévka, která zasytí krupicovými noky. Noky připravujte co nejmenší, vařením v polévce značně nabydou.

Reklama

Ingredience

Noky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme asi 1,5 litru vody s bujonem. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a uvaříme do změknutí.
2.
Mezitím si připravíme noky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a majoránkou. Postupně sypeme krupičku a promícháme vidličkou. Nenasypeme všechnu krupičku, necháme 5 minut.
3.
Poté dosypeme zbývající část krupičky (menší vejce pojme méně). Zpracujeme do tenkého válečku o průměru cca 1 cm a ukrajujeme kousky. Tvarujte co nejmenší kuličky.
4.
Mrkev rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte vegetou a vhoďte noky do polévky. Povařte do změknutí noků.

Od: Iva V, 7.5.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
92.31 kcal
Protein
3.30 g
Sacharidy
z toho cukr
16.05 g
2.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.10 g
0.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama