Mrkvová polévka s krupicovými noky
Jednoduše připravená polévka, která zasytí krupicovými noky. Noky připravujte co nejmenší, vařením v polévce značně nabydou.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Rozehřejeme asi 1,5 litru vody s bujonem. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a uvaříme do změknutí.
                2.
                    Mezitím si připravíme noky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a majoránkou. Postupně sypeme krupičku a promícháme vidličkou. Nenasypeme všechnu krupičku, necháme 5 minut.
                3.
                    Poté dosypeme zbývající část krupičky (menší vejce pojme méně). Zpracujeme do tenkého válečku o průměru cca 1 cm a ukrajujeme kousky. Tvarujte co nejmenší kuličky.
                4.
                    Mrkev rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte vegetou a vhoďte noky do polévky. Povařte do změknutí noků.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                92.31 kcal  | 
            
Protein  | 
                3.30 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     16.05 g 
                    2.03 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     1.10 g 
                    0.33 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



