Dušená mrkev

Dušená mrkev je skvělá příloha k různým hlavním jídlům, která je snadná a rychlá na přípravu. Je to ale jedno z těch jídel, které buď milujete, nebo nenávidíte. :-)

Reklama

Ingredience

Na jíšku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev si očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
Do hrnce vlijeme olej, přidáme cibuli a orestujeme lehce do sklovata. Pak přidáme mrkev, promícháme, osolíme a zalijeme vodou v množství asi 250ml. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
3.
Mezitím připravíme v malém hrnci z oleje a hladké mouky světlou jíšku.
4.
Když je mrkev téměř měkká, za stálého míchání ji zahustíme připravenou jíškou rozšlehanou v cca 150ml vody.
5.
V průběhu přípravy, jak mrkev houstne, ještě přidáme vodu, až do požadované konzistence.
6.
Zahuštěnou mrkev ještě necháme za občasného promíchání pozvolna přibližně 15 minut povařit, dokud nebude úplně měkká.
7.
Ke konci přípravy dle chuti dosolíme a dosladíme.
8.
Podáváme s vařeným bramborem a vařeným vejcem či dušeným hovězím masem.

Od: Zuzana, 1.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
196.30 kcal
Protein
2.13 g
Sacharidy
z toho cukr
15.33 g
6.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.89 g
1.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama