Dušená mrkev s vařeným vejcem a bramborem

Dušenou mrkev zná spousta z nás hlavně ze školní jídelny, ale zkuste si ji připravit doma a budete mile překvapeni, jaká to je pochoutka. Mrkev je jemná, sladkokyselá a chutná po másle.

Reklama

Ingredience

Dušená mrkev

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme si brambory, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit do změknutí. Poté scedíme.
2.
Mrkev si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
3.
V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme na drobné kostičky nakrájenou cibulku, nastrouhanou mrkev, osolíme a restujeme asi 10 minut.
4.
Poté mrkev zaprášíme hladkou moukou a zalijeme trochou vody tak, aby nám vznikla požadovaná konzistence a dusíme dalších 10 minut do změknutí mrkve.
5.
Po změknutí přidáme citrónovou šťávu, případně dosolíme a dosladíme a můžeme podávat.
6.
Podáváme společně s vařeným bramborem a vařeným vejcem.

Od: Petuler, 29.9.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,121.35 kcal
Protein
29.91 g
Sacharidy
z toho cukr
139.47 g
19.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
42.09 g
23.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama