Dušenou mrkev zná spousta z nás hlavně ze školní jídelny, ale zkuste si ji připravit doma a budete mile překvapeni, jaká to je pochoutka. Mrkev je jemná, sladkokyselá a chutná po másle.
Ingredience (2 x porce)
Dušená mrkev
Dále
Postup přípravy
Očistíme si brambory, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit do změknutí. Poté scedíme.
Mrkev si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme na drobné kostičky nakrájenou cibulku, nastrouhanou mrkev, osolíme a restujeme asi 10 minut.
Poté mrkev zaprášíme hladkou moukou a zalijeme trochou vody tak, aby nám vznikla požadovaná konzistence a dusíme dalších 10 minut do změknutí mrkve.
Po změknutí přidáme citrónovou šťávu, případně dosolíme a dosladíme a můžeme podávat.
Podáváme společně s vařeným bramborem a vařeným vejcem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 668.59 kcal |
Protein: 17.86 g |
Sacharidy: 48.97 g |
z toho cukr: 14.36 g |
Tuk: 41.56 g |
z toho nas. MK: 23.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2802-dusena-mrkev-s-varenym-vejcem-a-bramborem