Dušená mrkev s vařeným vejcem a bramborem

Dušenou mrkev zná spousta z nás hlavně ze školní jídelny, ale zkuste si ji připravit doma a budete mile překvapeni, jaká to je pochoutka. Mrkev je jemná, sladkokyselá a chutná po másle.

Ingredience (2 x porce)

Dušená mrkev

Postup přípravy

  1. Očistíme si brambory, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit do změknutí. Poté scedíme.
  2. Mrkev si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  3. V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme na drobné kostičky nakrájenou cibulku, nastrouhanou mrkev, osolíme a restujeme asi 10 minut.
  4. Poté mrkev zaprášíme hladkou moukou a zalijeme trochou vody tak, aby nám vznikla požadovaná konzistence a dusíme dalších 10 minut do změknutí mrkve.
  5. Po změknutí přidáme citrónovou šťávu, případně dosolíme a dosladíme a můžeme podávat.
  6. Podáváme společně s vařeným bramborem a vařeným vejcem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,121.35 kcal | Protein: 29.91 g | Sacharidy: 139.47 g | z toho cukr: 19.18 g | Tuk: 42.09 g | z toho nas. MK: 23.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2802-dusena-mrkev-s-varenym-vejcem-a-bramborem