Mrkvová pomazánka s vejcem
Mrkvová pomazánka je snadná na přípravu. Hodí se na chuťovky, večeři i jako svačinka pro děti.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Uvařené vejce si rozpůlíme a vydlabeme žloutky do misky.
2.
Žloutky si utřeme společně s majonézou, osolíme a opepříme.
3.
Šunku a bílky si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky.
4.
Mrkev si nastrouháme na jemném struhadle a taky přidáme do misky. Vše společně promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Pokud je třeba můžeme přidat i majonézu.
5.
Pomazánku vychladíme v lednici a můžeme podávat s pečivem.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | pomazánky, česká, zelenina, low carb, bezlepkové, bez laktózy |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
125.09 kcal |
Protein |
3.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.61 g
1.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.62 g
1.99 g
|