Mrkvová pomazánka s vejcem

Mrkvová pomazánka je snadná na přípravu. Hodí se na chuťovky, večeři i jako svačinka pro děti.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvařené vejce si rozpůlíme a vydlabeme žloutky do misky.
  2. Žloutky si utřeme společně s majonézou, osolíme a opepříme.
  3. Šunku a bílky si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky.
  4. Mrkev si nastrouháme na jemném struhadle a taky přidáme do misky. Vše společně promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Pokud je třeba můžeme přidat i majonézu.
  5. Pomazánku vychladíme v lednici a můžeme podávat s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 125.09 kcal | Protein: 3.99 g | Sacharidy: 2.61 g | z toho cukr: 1.82 g | Tuk: 10.62 g | z toho nas. MK: 1.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2799-mrkvova-pomazanka-s-vejcem