Mrkvová polévka s kuřecím masem a zázvorem

Mrkvová polévka je připravená z kuřecího vývaru takže má silnou chuť. Pikantní je po použitém zázvoru. Při podávání ozdobte masem a opečenou mrkví.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev si očistíme a nakrájíme na kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme kokosový olej, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme mrkev, oloupaný nasekaný zázvor a společně opékáme.
3.
Zalijeme kuřecím vývarem a pod poklicí vaříme do měkka.
4.
Po uvaření rozšleháme tyčovým mixérem na krém, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
5.
Při podávání do polévky vložíme kuřecí maso z vývaru a plátky mrkve opečené na oleji dozlatova. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.

Od: Petuler, 17.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
146.03 kcal
Protein
3.25 g
Sacharidy
z toho cukr
13.11 g
8.95 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.64 g
5.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama