Uzená polévka s mrkví a cuketou
Výborná sytá polévka, která se hodí před hlavním chodem ale také s pečivem jako večeře. Kroupy a velké fazole chutnají výtečně, polévky je velký hrnec, a proto nebudete litovat času stráveného u plotny navíc. Základem polévky je samozřejmě doma připravený vývar z uzeného vepřového kolene.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Fazole namočte přes noc do studené vody. Vodu před vařením vylijte.
                2.
                    Domácí vývar z uzeného masa dejte do velkého hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kroupy a fazole, snižte teplotu a nechejte rozvařit. Vývar je zpravidla slaný, pokud ne, přisolte.
                3.
                    Přidejte nakrájenou cuketu na kostičky a mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle.
                4.
                    Povařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, přilévejte během vaření vodu, kroupy i fazole velkou část nasáknou.
                5.
                    Před koncem vaření ochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 222.22 kcal | 
| Protein | 15.00 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 32.70 g 1.97 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 2.01 g 0.11 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

