Cibulová polévka s fazolemi

Jarní cibulka má výbornou jemnou chuť, a proto se dokonale hodí nejen do pomazánek, ale i do polévek. Dobře chutná s fazolkami nebo jinou luštěninou. Je krásně hustá, zachutná vám i k večeři.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole si na noc namočíme. Druhý den vylejeme vodu, dáme novou a dáme vařit do změknutí.
2.
Cibule očistíme a nakrájíme i s natí. Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky.
3.
V hrnci rozehřejeme sádlo a dáme mouku. Promícháme a zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem. Okořeníme a přidáme nakrájenou zeleninu.
4.
Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec vmícháme uvařené fazolky bez vývaru.

Od: Iva V, 23.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Kategorie: polévka, česká, zelenina, luštěniny

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
204.85 kcal
Protein
5.00 g
Sacharidy
z toho cukr
22.81 g
3.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.40 g
4.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí