Jarní cibulka má výbornou jemnou chuť, a proto se dokonale hodí nejen do pomazánek, ale i do polévek. Dobře chutná s fazolkami nebo jinou luštěninou. Je krásně hustá, zachutná vám i k večeři.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Fazole si na noc namočíme. Druhý den vylejeme vodu, dáme novou a dáme vařit do změknutí.
Cibule očistíme a nakrájíme i s natí. Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme sádlo a dáme mouku. Promícháme a zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem. Okořeníme a přidáme nakrájenou zeleninu.
Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec vmícháme uvařené fazolky bez vývaru.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 204.19 kcal |
Protein: 5.06 g |
Sacharidy: 22.89 g |
z toho cukr: 3.15 g |
Tuk: 8.90 g |
z toho nas. MK: 3.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1652-cibulova-polevka-s-fazolemi