Luštěninová polévka

Luštěninová polévka se 3 druhy luštěnin je výborná na zahřátí i zasycení. S pečivem nahradí i hlavní chod. Vyzkoušejte netradiční černou čočku, žlutý hrách a cizrnu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Luštěniny předem namočíme. Cizrnu namočíme zvlášť. Černou čočku a žlutý hrách můžeme namočit společně. Necháme namočené několik hodin, třeba přes noc.
2.
Z cizrny slejeme vodu, přilijeme novou a dáme vařit společně s bobkovým listem, lžičkou soli a očištěnou mrkví a petrželí.
3.
Po 15 minutách přidáme černou čočku a žlutý hrách. Společně vaříme do změknutí.
4.
Vytáhneme mrkev a petržel, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do luštěnin.
5.
V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a zpěníme. Zalejeme vývarem z luštěnin a rychle promícháme.
6.
Do zahuštěného základu nalejeme luštěniny i s vývarem a zeleninou. Podle hustoty můžeme přilít trochu vody. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

Od: Ráďa 78, 1.3.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
161.40 kcal
Protein
6.98 g
Sacharidy
z toho cukr
20.25 g
2.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.17 g
1.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama