Luštěninová polévka

Luštěninová polévka se 3 druhy luštěnin je výborná na zahřátí i zasycení. S pečivem nahradí i hlavní chod. Vyzkoušejte netradiční černou čočku, žlutý hrách a cizrnu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Luštěniny předem namočíme. Cizrnu namočíme zvlášť. Černou čočku a žlutý hrách můžeme namočit společně. Necháme namočené několik hodin, třeba přes noc.
  2. Z cizrny slejeme vodu, přilijeme novou a dáme vařit společně s bobkovým listem, lžičkou soli a očištěnou mrkví a petrželí.
  3. Po 15 minutách přidáme černou čočku a žlutý hrách. Společně vaříme do změknutí.
  4. Vytáhneme mrkev a petržel, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do luštěnin.
  5. V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a zpěníme. Zalejeme vývarem z luštěnin a rychle promícháme.
  6. Do zahuštěného základu nalejeme luštěniny i s vývarem a zeleninou. Podle hustoty můžeme přilít trochu vody. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 161.40 kcal | Protein: 6.98 g | Sacharidy: 20.25 g | z toho cukr: 2.99 g | Tuk: 5.17 g | z toho nas. MK: 1.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1516-lusteninova-polevka