Luštěninová polévka se 3 druhy luštěnin je výborná na zahřátí i zasycení. S pečivem nahradí i hlavní chod. Vyzkoušejte netradiční černou čočku, žlutý hrách a cizrnu.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Luštěniny předem namočíme. Cizrnu namočíme zvlášť. Černou čočku a žlutý hrách můžeme namočit společně. Necháme namočené několik hodin, třeba přes noc.
Z cizrny slejeme vodu, přilijeme novou a dáme vařit společně s bobkovým listem, lžičkou soli a očištěnou mrkví a petrželí.
Po 15 minutách přidáme černou čočku a žlutý hrách. Společně vaříme do změknutí.
Vytáhneme mrkev a petržel, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do luštěnin.
V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a zpěníme. Zalejeme vývarem z luštěnin a rychle promícháme.
Do zahuštěného základu nalejeme luštěniny i s vývarem a zeleninou. Podle hustoty můžeme přilít trochu vody. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 161.40 kcal |
Protein: 6.98 g |
Sacharidy: 20.25 g |
z toho cukr: 2.99 g |
Tuk: 5.17 g |
z toho nas. MK: 1.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1516-lusteninova-polevka