Polévka z černé čočky
- Přidat foto
-
Reklama
Černá čočka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a minerály, jako je železo a zinek. Černá čočka má mírně sladkou a ořechovou chuť. Je často používána v různých kuchyních po celém světě, včetně indické, středovýchodní, středozemní a karibské.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na kousky nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem a pórkem. Vše orestujeme.
2.
Čočku si propláchneme, vložíme do hrnce, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme bujón a polévku přivedeme k varu. Vaříme zhruba 15 minut.
3.
Poté přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a vaříme ještě zhruba dalších 10 minut.
4.
Odstavíme z plotny, přisypeme v ruce rozmělněnou majoránku, dochutíme podle potřeby a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 25 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
301.32 kcal |
Protein |
10.67 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.63 g
6.11 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.93 g
1.37 g
|
Reklama
Reklama