Polévka z černé čočky

Černá čočka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a minerály, jako je železo a zinek. Černá čočka má mírně sladkou a ořechovou chuť. Je často používána v různých kuchyních po celém světě, včetně indické, středovýchodní, středozemní a karibské.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na kousky nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem a pórkem. Vše orestujeme.
2.
Čočku si propláchneme, vložíme do hrnce, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme bujón a polévku přivedeme k varu. Vaříme zhruba 15 minut.
3.
Poté přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a vaříme ještě zhruba dalších 10 minut.
4.
Odstavíme z plotny, přisypeme v ruce rozmělněnou majoránku, dochutíme podle potřeby a můžeme podávat.

Od: Petuler, 28.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
301.32 kcal
Protein
10.67 g
Sacharidy
z toho cukr
39.63 g
6.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.93 g
1.37 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama