Polévka z červené čočky

Červená čočka se nemusí namáčet a je rychle vařená, proto příprava této polévky zabere jen chvíli. Má navíc další výhodu. Snadno se tráví a nezpůsobuje nadýmání.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Do hrnce nalijte vývar, přidejte pokrájené brambory, čočku, cibuli a česnek. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut, dokud nebudou brambory a čočka měkké.
2.
Na menší pánvi si rozehřejte olej a na mírném plameni nechte asi dvě minuty opéct kurkumu, sůl a kmín, dokud se nerozvoní. Poté nechte chviličku zchladnout.
3.
Přidejte koření z pánve do polévky, přidejte koriandr a citronovou šťávu. Nakonec můžete vše promixovat ručním mixérem, ale není třeba.

Od: BunTom, 29.1.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
4.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 12 Kč za porci
Kategorie: polévka

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
266.62 kcal
Protein
15.07 g
Sacharidy
z toho cukr
45.88 g
4.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.54 g
0.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí