Polévka z červené čočky

Červená čočka se nemusí namáčet a je rychle vařená, proto příprava této polévky zabere jen chvíli. Má navíc další výhodu. Snadno se tráví a nezpůsobuje nadýmání.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte vývar, přidejte pokrájené brambory, čočku, cibuli a česnek. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut, dokud nebudou brambory a čočka měkké.
  2. Na menší pánvi si rozehřejte olej a na mírném plameni nechte asi dvě minuty opéct kurkumu, sůl a kmín, dokud se nerozvoní. Poté nechte chviličku zchladnout.
  3. Přidejte koření z pánve do polévky, přidejte koriandr a citronovou šťávu. Nakonec můžete vše promixovat ručním mixérem, ale není třeba.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 271.65 kcal | Protein: 14.30 g | Sacharidy: 40.58 g | z toho cukr: 3.32 g | Tuk: 3.59 g | z toho nas. MK: 0.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/708-polevka-z-cervene-cocky