Polévka z červené čočky a mrkve s kari

-
- Přidat foto
-
Reklama
Tato voňavá polévka z červené čočky a mrkve je plná zdraví a chutí. Díky kari koření a slanině dostává výjimečnou chuťovou harmonii, která zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Skvělý pokrm pro chladné dny!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Očistíme červenou čočku a mrkev. Červenou čočku propláchneme pod studenou vodou.
2.
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata.
3.
Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme společně s cibulí, dokud mrkev nezačne měknout.
4.
Přidáme kari koření a krátce restujeme.
5.
Zalijeme vývarem (nebo vodou s kostkou bujónu) a přivedeme k varu. Poté přidáme propláchnutou červenou čočku.
6.
Vaříme, dokud čočka a mrkev nejsou měkké (přibližně 20-25 minut).
7.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi do křupava.
8.
Polévku ochutíme solí a pepřem podle chuti.
9.
Hotovou polévku servírujeme posypanou křupavou slaninou a čerstvou nasekanou petrželí. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 35 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
339.36 kcal |
Protein |
16.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.76 g
4.13 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.08 g
3.91 g
|
Reklama
Reklama