Polévka z červené čočky a mrkve s kari

Tato voňavá polévka z červené čočky a mrkve je plná zdraví a chutí. Díky kari koření a slanině dostává výjimečnou chuťovou harmonii, která zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Skvělý pokrm pro chladné dny!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme červenou čočku a mrkev. Červenou čočku propláchneme pod studenou vodou.
2.
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata.
3.
Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme společně s cibulí, dokud mrkev nezačne měknout.
4.
Přidáme kari koření a krátce restujeme.
5.
Zalijeme vývarem (nebo vodou s kostkou bujónu) a přivedeme k varu. Poté přidáme propláchnutou červenou čočku.
6.
Vaříme, dokud čočka a mrkev nejsou měkké (přibližně 20-25 minut).
7.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi do křupava.
8.
Polévku ochutíme solí a pepřem podle chuti.
9.
Hotovou polévku servírujeme posypanou křupavou slaninou a čerstvou nasekanou petrželí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
35 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
339.36 kcal
Protein
16.30 g
Sacharidy
z toho cukr
31.76 g
4.13 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.08 g
3.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama